Gevulde puntpaprika’s
Superlekker als ontbijt of als tussendoortje
Aantal personen
2
Bereidingstijd:
40 minuten
Serveertip:
bruine rijst of couscous
Ideaal als:
voorgerecht – maaltijd
Introductie
Over dit Recept
Door: Nathalie Van Ginkel | Diëtiste
Deze zoete gevulde puntpaprika’s presenteren leuk als voorgerecht en hebben een lekkere zoete en zuiderse smaak. U kan dit ook perfect als hoofdgerecht aanbieden. In dat geval kan u de porties een beetje groter maken en eventueel serveren met bruine rijst of couscous. Eet smakelijk!

Ingredienten
- 2 zoete puntpaprika’s
- 1 broccoli in roosjes
- 200g ricotta
- 1 teentje geperste knoflook
- 1/4 ui
- 1 tl tijm
- versgemalen zwarte peper en grof zeezout
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Kook de broccoliroosjes kort +/- 5 minuten en laat uitlekken in een vergiet
- Snij de paprika’s in de lengte in twee, verwijder de zaadjes
- Vermeng de ricotta met de fijngesneden ui , knoflook en kruiden
- Pureer de broccoli en voeg toe aan de ricotta
- Vul de paprika’s met de vulling
- Vet de ovenschaal een beetje in met wat olijfolie
- Plaats de paprika’s +/- 30 minuten in de oven


Meer recepten
Allemaal
Laatste