Gevulde puntpaprika’s

Superlekker als ontbijt of als tussendoortje

Aantal personen

2

Bereidingstijd:

40 minuten

Serveertip:

bruine rijst of couscous

Ideaal als:

voorgerecht – maaltijd

Introductie

Over dit Recept

Door: Nathalie Van Ginkel | Diëtiste

Deze zoete gevulde puntpaprika’s presenteren leuk als voorgerecht en hebben een lekkere zoete en zuiderse smaak.  U kan dit ook perfect als hoofdgerecht aanbieden. In dat geval kan u de porties een beetje groter maken en eventueel serveren met bruine rijst of couscous.    Eet smakelijk!

Ingredienten

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 broccoli in roosjes
  • 200g ricotta
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1/4 ui
  • 1 tl tijm
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Kook de broccoliroosjes kort +/- 5 minuten en laat uitlekken in een vergiet
  • Snij de paprika’s in de lengte in twee, verwijder de zaadjes
  • Vermeng de ricotta met de fijngesneden ui , knoflook en kruiden
  • Pureer de broccoli en voeg toe aan de ricotta
  • Vul de paprika’s met de vulling
  • Vet de ovenschaal een beetje in met wat olijfolie
  • Plaats de paprika’s +/- 30 minuten in de oven

Pin It on Pinterest

Share This