Havermout met fruit
Superlekker als ontbijt of als tussendoortje
Introductie
Over dit Recept
Door: Nathalie Van Ginkel | Diëtiste
Havermout met een kleine portie fruit is een lekker en evenwichtig receptje dat gebruikt kan worden als ontbijt. Lekker, gezond en weinig calorieën. Eet smakelijk!

Ingredienten
- 150 ml melk
- 50 ml water
- Snuifje zout
- 30 gram havervlokken
- 1/4 appel
- 1 passievrucht
- Paar nootjes eventueel voor de liefhebbers
- Doe de melk, het water en het zout in een kookpot. Breng hierin de havermoutvlokken aan de kook. Dit moet u 10 tot 15 minuten koken tot de havermout gaar is.
- Snijd ondertussen de appel in fijne reepjes en de passievrucht in 2.
- Doe de havermout in een kom, samen met de stukjes appel. Werk af met de passievrucht en paar nootjes (zonder noten = minder calorieën)
Meer recepten
Allemaal
Laatste