Selecteer een pagina

Havermout met fruit

Superlekker als ontbijt of als tussendoortje
 
Introductie

Over dit Recept

Door: Nathalie Van Ginkel | Diëtiste

Havermout met een kleine portie fruit is een lekker en evenwichtig receptje dat gebruikt kan worden als ontbijt.  Lekker, gezond en weinig calorieën.  Eet smakelijk!

Ingredienten
  • 150 ml melk
  • 50 ml water
  • Snuifje zout
  • 30 gram havervlokken
  • 1/4 appel
  • 1 passievrucht
  • Paar nootjes eventueel voor de liefhebbers
  • Doe de melk, het water en het zout in een kookpot. Breng hierin de havermoutvlokken aan de kook. Dit moet u 10 tot 15 minuten koken tot de havermout gaar is.
  • Snijd ondertussen de appel in fijne reepjes en de passievrucht in 2.
  • Doe de havermout in een kom, samen met de stukjes appel. Werk af met de passievrucht en paar nootjes (zonder noten = minder calorieën)

Pin It on Pinterest

Share This